torstai 17. maaliskuuta 2011

Käytöskummallisuuksia

En tiedä onko Elviiran viimeaikaisten käytösmuutosten takana steriloinnin vaikutus hormonitoimintaan, Sagan tulo laumaan vai pidemmät päivät ja kevään saapuminen, mutta Elviirasta on tullut pentumaisempi. Neiti saa tasaisin väliajoin, myös sisällä, juoksuhepuleita, jotka olivat arkipäivää pentuna, mutta aikuistuessaan jäivät vähitellen pois. Nyt ne ovat osana lähestulkoon jokaista lenkkiä ja tosiaan sisällä tulevat kohtauksenomaisesti. Tänään niin ikään lenkillä Elviira otti yhtäkkiä lahkeestani kiinni leikkiäkseen. Tajusi itse kyllä, mitä teki ja lopetti välittömästi, mutta tuokin on ollut Elviiran pentuaikojen jälkeen vain vaivana agilitykentillä (eri mielessä kuin leikkimielessä). Ja kolmas uusivanha piirre on käsien "pureminen" kun tulen esimerkiksi Sagan kanssa ulkoilemasta sisälle. Elviira tulee siis ovelle tyypillisen onnellisena vastaan ja jos kumarrun rapsuttamaan tervehdykseksi, tunnen miten Elvi ottaa käden suuhun. Tämä tulee jos Elviira on siis jotenkin erityisen onnellinen, että tulin takaisin kotiin. Todella jännittäviä muutoksia kaikenkaikkiaan! Yksikään ei siis ole mitenkään häiritsevä, varsinkin kun tuolla on järki päässä ja ymmärtää puhetta eli ei noista mitään uusia tapoja jää. Kummastuttaa vain, mistä ihmeestä nämä nyt yhtäkkiä kumpuavat.

Uuden leikkisyyden myötä kannetaan lenkillä nykyisellään myös lelua ja kovassa käytössä onkin lelu kuin lelu.


Saga ryppyotsaiseen tapaansa oli sitä mieltä, että nyt seistiin kyllä ihan liian kauan yhdessä paikassa leikkimässä ja ottamassa valokuvia, jäätyyhän sitä vähemmästäkin pienet tassut ja alkaa väsyttää.

1 kommentti:

  1. Voi pientä Sagaa, miten se osaakin valloittaa sydämen kuvassa kuin kuvassa. Elviirastakin on tullut leikkisämpi....sul taitaa kohta olla sellanen vauhdikas huusholli kotona.

    VastaaPoista