tiistai 25. helmikuuta 2014

Rally-tokoa sittenkin

Päädyin viime hetkellä sittenkin lähtemään Jyväskylään rally-tokokisoihin Elviiran kanssa. Tästä hylätystä suorituksesta saatiin muistoksi parhaiten kuvattu rallyvideo ikinä. Elviira paineistuu jo toisella kyltillä ja sitten koittaakin loppuradan rauhoitella itseään (läähättää, rapsuttaa, haukottelee, tarjoaa maahanmenoa, paikallaan seisomista, puolenvaihtoa..).

Linkki videoon!

Nyt ei enää yritetä ratkaista paineistumista, vaan se on ratkaistava. Oma liike on pidettävä vauhdikkaana, vaikka Elvi jää taakse. Tehtäviä ei uusita, vaan otetaan virhepisteet väärinsuoritetuista tehtävistä. Kehutaan vain aiheesta ja hyväksytään epämääräisesti suoritetut tehtävät, jos vauhti/innokkuus vain pysyy yllä.

Tällä hetkellä on melkein mahdoton arvioida, johtuuko tämä nyt huonoista kokemuksista, joita valitettavasti kisoissa ollaan saatu (tai Elvi on saanut), kotioloista, treeneistä vai mistä. Ja kun sitä ei tiedetä, joudutaan puuttumaan vain oireisiin, ei saada ratkaistua syytä. Mutta toivon, että yllämainittujen asioiden ansiosta saisin syynkin selville, kun näen, miten Elviira käyttäytyy ja muuttuuko sen käytös mihinkään suuntaan.

Onni on, että kevät tulee aikaisin tänä vuonna eli päästään nostattamaan Elvin itseluottamusta ja itsenäisyyttä mejällä. Ensimmäisiin kokeisiinkin yritetään päästä ilmoittautumaan jo parin viikon päästä. Tämän kesän tavoite on selvä, vähintään voittajaluokkaan ennen syksyä ja hirvikärpäsiä :)2 kommenttia:

 1. Höh, nyt harmittaa kun ei Glorian kanssa päästy Jyväskylään. Meidän piti tulla korkkaamaan meidän ekat rallytoko kisat mutta oltiinkin reissussa ja jänistettiin... Toivottavasti päästäisiin nyt mölleihin kokeilemaan keväämmällä. Ja tuli edellisestä postauksestasi mieleen, että oletko kokeillut Venlan tassuihin betadinea voide muodossa? Se ei tietenkään ratkaise sitä mistä vaiva aiheutuu mutta meillä se helpottaa jo ekalla kerralla kutinaa ja vie heti hiivat ja bakteerit pois tassuista. (Eikä sisällä kortisonia tms. ) Toki se on ikävän väristä mutta itse olen laittanut runsaan kerroksen voidetta ja sitten puhtaan siteen päälle niin ei sotke.

  Ja muistelen, että laitoit ruokavaliosta joskus aikaisemmin, että raaka ei sopinut vatsalle. Meillä on havaittu nyt toimivaksi (ainakin tällä hetkellä, neidin mahasta kun ei koskaan tiedä mitä se keksii...) kypsennetty kalkkunan ja peuran jauheliha johon lisätään tattaripuuroa ja vitamiinit. Ei nyt maailman luonnollisinta koiraeläimen ruokaa, kun on kokonaan kypsää mutta vatsa toimii todella hyvin ja allergiat pysyy ainakin kurissa eikä lähde täysin käsistä...

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti sitten toukokuun ensimmäisen päivän jälkeen, kun rally-toko virallistuu, mukaan kisoihin vaan :) Venla aloittaa alusta eli alo-luokasta, mutta Elviiran kanssa on tosiaan tarkoitus kerätä nyt nuo voi-luokan tulokset, että päästään siirtymään mestariluokkaan ja jatketaan siellä sitten virallistumisen jälkeen. Harmillista, kun tulokset nollautuvat eli jos me ei nyt saada tuota viimeistä tulosta, niin joudutaan uudestaan aloittamaan voi-luokan tulosten kerääminen. Pienet paineet ovat aina hyväksi.. kai. Mutta mukavaa, että saadaan teistäkin rally-tokoon kilpakumppania, syksyllä westiejoukkue rally-tokon sm-kisoihin? :)

  Venlan tassumurheen aiheuttaja on paikannettu! Niihin muodostuu hiivaa, koska se nuolee niitä jatkuvasti ja se nuolee niitä jatkuvasti, koska mahaan koskee. Hyvin sulava märkäruoka sai pienen koiran mahan taas toimintakuntoon ja tassunuoleminen loppui siihen kuin seinään. Eli epäilen suuresti, että tämän tapauksen kanssa ei ole allergiasta (ONNEKSI) kyse. Mutta vaikka Elvikin on herkkämahainen, ihan näin herkkää mahaa en ole vielä tavannut. Enkä varsinkaan sellaista, joka ei kykene sietämään raakaa ruokaa. Märkäruoan oheen olen nyt tuonut maitohappobakteeripitoisen nappulan yhdistettynä piimään, sillä märkäruoan nopean sulamisen vuoksi tarvitaan päivässä kolme ruokintaa, ettei Ven ala sitten oksentamaan tyhjää mahaa. Aikamoista taiteilua kyllä näiden ruokailuiden kanssa..

  Mutta kiitos betadine-vinkistä, en edes tiennyt, että sitä on olemassa voiteena! :) Täytyy käydä ostoksilla. Elvin selkään on tullut käytettyä nestemäistä versiota, mutta tassuihin en ole edes yrittänyt. Täytyy varmaan hankkia jonkinlaiset sukkasysteemit samalla, Venlalla kun on ihan samaa taipumusta kuin Elvillä eli kaikki voiteet nuollaan pikavauhtia naamaan.

  VastaaPoista