tiistai 25. helmikuuta 2014

Rakennusetsintää

Todentotta koettiin taas uusia juttuja Venlan kanssa pelastuskoiratreeneissä, kun vuorossa oli ensimmäistä kertaa meidän urallamme rakennusetsintää. Meillä molemmilla oli melkoisen pitkä (ainakin pariviikkoinen) tauko pekosta takana ja se kyllä näkyi. Venla lähti vauhdilla töihin, myyränmetsästystöihin!

Meillä oli kolme rakennusta etsittävänä, vanha asuintalo, talli/lato ja saunarakennus. Venla lähti vauhdilla töihin ladolle, joka oli rakennuksista keskimmäisin ja päästin sen sisälle. Työmotivaatio oli kohdallaan, mutta Venni jäljesti myyränjälkiä, ei etsinyt ihmistä. Suljettiin ovi ja jäätiin siis itse sisäpuolelle. Ven kolusi koko ladon läpi, kiipeili kaikkien heiluvien tavarapinojen päälle ja ryömi ihmeellisissä koloissa (vailla mitään epävarmuutta mistään!). Jäljesti varsin jälkitarkasti jotain pienpetoa maalimiehen jalan vierestä, reagoimatta maalimieheen. Touhuttuaan jonkin aikaa myyränjälkien perässä Venla tuli tuijottamaan, että mitä tässä nyt oikein tapahtuu, miksei me liikuta minnekään (ja ei täältä löydy myyriä!). Pyysin uudestaan menemään töihin, jolloin Venla säntäsi heti maalimiehen luokse. En tiedä siis löytyikö maalimies ilmavainulla vai muistilla, kyllähän Venlan nimittäin oli huomattava maalimies myyrää jäljestäessään.

No tämän palkkauksen jälkeen Ven oli mukana taas ihmistenetsinnässä. Säntäsi suoraan ladolta saunarakennukselle eli lähdettiin sitten sitä tutkimaan. Reippaasti ja pelottomasti ensimmäisenä sisään kaikista ovista ja heti tutkimaan jokainen nurkka. Tämä maalimies löytyi nopeasti ja kivuttomasti.

Päästiin nopeasti aution asuinrakennuksen kimppuun ja sinne Venla lähti taas samalla vauhdilla. Availin ovia Vennille eri huoneisiin ja se teki töitä, haisteli ja tutki jokaisen nurkan. Maalimies oli piilossa yhdessä kiinteässä kaapissa, jossa ovi oli raollaan. Ihmisen haju leijaili vastakkaiselle seinälle, josta Venla yrittikin kaikin voimin etsiä ihmistä. Kovalla innolla ja hyvällä sykkeellä Ven laukkasi pitkin huonetta, mutta ei saanut millään paikannettua ihmistä. Lopulta maalimies avasi kaapinovea lisää, jolloin Venla meni tutkimaan kaapin sisällön ja hieman hämmästyen jopa huomasi ihmisen.

Venlan kanssa täytyy ehdottomasti aloittaa ilmaisun liittäminen etsintään. Sillä nyt haukku toimii ja Venla haukkuu vieraita häntä heiluen hyvin mielellään, mutta etsinnän yhteydessä maalimieskäytös on epävarmaa. Venla ei ole siis varma, että pitäisikö sen nyt tehdä jotain vai mitä tässä tapahtuu, varsinkin kun kaikki maalimiehet käyttäytyvät (ohjeista huolimatta) eri tavoin ja monesti hyvin epäselvästi.

Hyvät treenit Venlan osalta, vaikka en ollutkaan maalimiehiin järin tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti