perjantai 15. marraskuuta 2013

Talvikauden avaus

Elviiran ensimmäiset agin viikkotreenit yli vuoteen olivat eilen. Meillä on sellainen hauska ryhmä, että joka toisella kerralla meille pitää treenejä oman seuran kouluttaja, mutta joka toisella kerralla Wessmanin Sami. Treenit alkoivat mukavasti Samin koutsauksella, josta sainkin paljon treeni-intoa heti kauden alkuun.

Kyseessä oli tekniikkapyörittely, että saatiin vähän selville, mitä tekniikoita tmv. olisi talven aikana tarpeen treenailla. Tutustuin ratapiirrokseen etukäteen ja ihan mahdolliseltahan tuo näytti jo siinä vaiheessa, ehkä vielä paremmalta todellisuudessa.

Alussa kutsu kakkoselta ja heitto kolmosen takaakierrolle. Ensin ajattelin tehdä persjätön ennen nelosta ja sen jälkeen, mutta sitten totesin, että ei, nyt mennään sinne epämukavuusalueelle ja opetellaan uusia tapoja. Eli ohjasinkin nelosen oikealta. Elvi oli menossa takaakierrolle, mutta kovalla käskytyksellä tuli oikealle puolelle. Sami toki ohjeisti avaamaan ohjauksen (vasenta hartiaa ja olkapäätä taaksepäin), mutta vasta kun sen itse kerran ajattelematta asiaa tein, oivalsin sen vaikutuksen. Se oli nimittäin ainut kerta, jolloin Elvi ei edes harkinnut kiertävänsä hyppyä takaa!

Heitto vitosputkeen, kutosen jälken valssi ja seiskan takaakierrolle, josta heitto kasin takaakierrolle kauemman siivekkeen kautta, E vetäen mukaan kohti ysihyppyä. Tässä tuli toinen loistohuomio. Olen opettanut Elvin toimimaan niin, että kun käsi on alhaalla, tullaan lähelle, kun se on sivulle irti kropasta, tehdään kauempana töitä. Lähettäessäni Elvin 7 takaakierrolle laskin ohjauksen ennen kasin takaakiertoa eli Elvi ehti hyppäämään suoraan kohti kasihyppyä, kunnes työnsinkin sen pois linjalta kasin takaakierrolle. Mahtaa olla hämmentävää pienelle hyvin lukevalle westielle! Sitten vielä Sami sai pakotettua minut ottamaan Elvin twistillä kasilta mukaan ysille ja toimihan se, toimi hyvinkin vielä, mutta itselleni vain on todella vaikeaa edetä takaperin radalla. Silloin ei pääse yhtään niin hyvin kiirehtimään etumatkaa ;)

Sitten ohjaus vasemmalta 11-12 ja valssi 13-hypylle. Kymppiputken jälkeen minulla oli taas kiire ottaa etumatkaa ja aloin kaartaa kohti 13-hyppyä ennen kuin Elvi oli 12-hypyllä eli sitä kiellettiin muutamaan otteeseen. Tietysti, kun se koira ei irtoa, varsinkaan kun se lukee ohjausta niin millintarkasti. Skarppausta tähän ja jo onnistui. 14-hypylle saksalainen ja 15-putkeen jälkeen persjättö. Toiseksi viimeinen suora oikealta puolelta ohjaten, loppusuora vasemmalta puolelta ohjaten. Lopussa ei muuten mitään ongelmaa tai vikaa kuin tuo sama 12-hypyn vaiva viimeisillä esteillä. Vaikka sen miten pitäisi napsia tuollaiset suorat hypyt mukaansa, ei se sitä tee, jos itse juoksen ohi ohjaussuunta minne lieneekään.

Saatiin kehuja/kommentteja, jotka otin kehuina: Elvi lukee minua hyvin, osataan hyvin tekniikkaa ja ollaan taitavia. Kunhan vaan lopetan käsillä ohjaamisen (tarkoittaen siis, että liikkeen suunnalla ja ohjauksen suunnalla on väliä, ei käsillä) sekä muistan odottaa pienen terriäisen mukaan. Kotiläksyksi tuli suoraa ratatreeniä!

Taitavaakin taitavampi E.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti