keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kesälomaa kohti

On niin opintojen kuin töidenkin puolesta pitänyt sen verran kovaa kiirettä, etten saa mahdutettua vapaa-aikaani edes blogin päivitystä. Paljon on taas ehtinyt tapahtua Elvin ja Sagan elämässä :)

Perjantaina Elvi kävi toiseksi viimeisessä trimmissä ennen kesän näyttelyä. Olen supertyytyväinen sen varsinkin takajalkoihin ja tassuihin, niissä on ihan oikeaa westiemeininkiä! Muuten olen ehkä kuitenkin sitä mieltä, että 6 viikon trimmiväli on Elville liian pitkä aika (kun en ottanut silloin puolivälissä yhtään niskasta/selästä/kyljistä). Toisaalta taas puolessa välissä eli kolmen viikon välein saattaa olla liian lyhyt aika taas noille osioille, vaikka se päälle/rintakehälle voisi toimiakin. Ehkä olisi siis testattava seuraavaksi neljän viikon trimmiväliä koko koiralle ja jos/kun rintakehä ja pää alkavat repsottaa, voisi niillä pitää sitä kolmen viikon pyöritystä. Tämä trimmivälipohdinta kumpuaa melkolailla omista mieltymyksistäni, sillä vaikka Ee on nyt vasta trimmattu esim. selästä, sillä on jäljelläoleva tukka (selässä) sellasta viiden sentin mittaista, mikä on toki ihan perus westien turkinpituus selässä, mutta omaan silmääni se on aivan liian pitkää Eelle. Hankalaa. Mutta onneksi Elvillä on ihana trimmaaja, joka kestää niin Een valitusta (ja näykkimistä!!) kuin myös mun vaatimuksia.

Trimmaamosta lähdettiin suoraan sitten Riihimäelle, jonne Elvi jäi pitkäksi viikonlopuksi. Sagan kanssa jatkettiin siitä vielä Mänttään Hilman ja Tellervon hoitajiksi. Pyörittiin Cola-kultsun kanssa pitkin metsiä ja peltoja ja nautittiin keväästä pihatöissä. Hilmalla on kennelyskää, minkä vuoksi Ee ei tullut mukaan, vaan jäi muualle evakkoon. Maanantaina lähdin sitten takaisin kotiin ja jätin Sagan (Hilman ja Tellen) jälkeeni. Elvi mukaan Riihimäeltä ja Lahden lumettomia metsiä samoilemaan. On se niin erilaista olla vain yhden koiran kanssa, kovasti täytyy viihdyttää ja leikkiä, kun ei ole sitä toista koiraa siinä hoitamassa sitä virkaa, mutta toisaalta taas ruokahetket eivät ole mikään elämää suurempi projekti, koko ajan ei tarvitse olla steppaamassa ulkona Sagan kanssa ja lenkit kulkevat sujuvasti.

Tänään käytiin hallilla treenaamassa, kun viikkotreenit jäivät välistä. Siellä oli Vuorelan Lotan rata, jota tehtiin pätkä (ja kuva on hyvin suuntaa-antava, kun en ikinä muista ottaa vihkoa mukaan hallille piirtämistä varten).


Alussa Elvi odottamaan, putken taakse ottamaan Ee mukaan, heitto kakkosen kautta putkeen, etumatkaa, kutsuna pituus, päällejuoksu vitoselle. Persjättö kutosen ja seiskan jälkeen, sama ysin jälkeen. Jäin 20-putken suun kohdalle seisoskelemaan ja käskin Elvin alas ja tuollaisissa kohdissa, joissa sillä on selkeästi aikaa ajatella sitä alasmenoa, ottaa (juoksu)kontaktin tarkasti. Siitä sitten kepeille, jäin kutsumaan 12-aidan taakse ja sitten Elvi klassikkokohta. Tuollaisessa välissä 12-13 Elvi lukee aina, jos ei muuta sanota jälkimmäisen aidan takaakierroksi. Vahvalla puolivalssilla sen toki saa kääntymään, mutta enpä taas ajatellut, joten meni ensimmäisellä yrittämällä takaa. Sitten ei mitään ongelmaa, putkelle lähetys 15-aidalta ja jäin tekemään pakkovalssin 17-aidalle, tarpeeksi tilaa Elville 19-aidalle, niin saatiin tehtyä poispäinkäännöllä tuon numeron puoleisen siivekkeen kääntö. Rata olisi vielä jatkunut tästä, mutta aika loppui ja tehtiin vielä lopussa poispäinkääntötreeniä muilla aidoilla sekä puomin kontaktia.

Ilmo lähti Orimattilan agikisoihin. Tämän vuoden ensimmäiset ulkokisat siis vihdoinkin edessä, saas nähdä kuinka käy. Vielä ehditään käymään hallilla harkkaamassa, mutta ensi kuun alusta aletaan sitten jo pikkuhiljaa muuttaa kesäloman (eli kesätöiden) viettoon Pirkanmaan takametsiin. Elvi ei ole Vaulla missään kesäryhmässä, vaan siirrytään kesäksi Virtain kirsujen treeneihin, mutta syksyllä palataan sitten kuvioihin täälläkin. Blogi ei tästä mihinkään muutu (paitsi ehkä herää talvihorroksestaan ;), sisällöntoteutuspaikka vaan vaihtuu.



4 kommenttia:

  1. Toi trimmiväli on kyllä hankala juttu päättää, varsinkin kun eri osat koirasta vaatis erilaiset välit! Toi 5cm on niinkun sanoi, niin just oikee westien karvanpituus, mutta näyttelyissä liian pitkä (ei oikeen mee näyttelyarvostelut ja rotumääriselmät tässääkään kohdin yksiin). Meillä vielä kolme trimmikertaa ennen heinäkuun näyttelyitä, trimmaan ite ens viikolla, jonka jälkeen trimmaaja saa hoitaa kaks vikaa kertaa kuuden viikon välein :) Mä en huomaa Sofissa paljonkaan muutosta tavalliseen tän trimmihösläyksen jälkeen, samanlaiselta tuntuu turkki kun aina ennenkin. Tosin ollaan ennenkin aika säännöllisesti trimmattu, joten ei sinänsä ihme. Itse harmittaa kunnen alkanut aikasempaan varsinkin päätä ja vatsakarvoja hoiteleen, mun pitää nyt antaa niitten vaan olla rauhassa, kun ei ehtis enää kasvaa heinäkuuhun mennessä. Ja ne just kaipais käsittelyö, mutta ei voi mitään :/ Kiva seurata tätä teidänkin trimmitouhua, laita Elvistä sitten ainakin lopussa kuvaa että mitä ootte kevään aikana saanu aikaseks! :)

    VastaaPoista
  2. Joo ja siis onhan noita westejä, joilla se 5cm näyttää ihan kivalta, mut Elvistä tulee ainakin sellanen möykkynen siis että siitä oikeen näkee, että se on karva, mikä tekee sen muodon eikä koiran kroppa ja en tykkää sellasesta. Nyt suunnittelin jo, kun pääsin pohdinnan makuun, että otan kuitenkin Elvin kokonaisuudessaan kolmen viikon kuluttua, kun olin tää mun vuoro siistiä eli trimmaan myös pisimmät pois tuosta selästä (ja jos millään uskallan niin vähän kyljistäkin) ja sitten saa trimmaaja ennen näytsiä tehdä sen viimeisen silauksen eli joko trimmata koko koiran tai sitten vaan siistiä. Elvissä on tapahtunut sen verran muutosta, että talven pigmentti ollaan vihdoin saatu kitkettyä. Selän kaljuun länttiin on kasvanut taas tukka takaisin ja jalkojen karva on ihan hullun karkeaa (Elviksi). Että eipä meilläkään mitään radikaalia ole tän tehotrimmaamisen myötä tapahtunut (tai no, onhan se aika radikaalia, että karvanlaatu on muuttunut karkeammaksi), mutta toisaalta taas Elvi ei ole eikä siitä koskaan tule oppikirjawestiä. Siis kun esim. mahan tukka ei vaan kasva ja muutenkin kun iho on huono, ei vaan tukkakaan joka siinä kasvaa voi olla mitään järin kummallista. Elvin päähän olen kyllä siinä mielessä tyytyväinen, että se on alkanut muotoutua, mutta tarvis kyllä vielä paljon pidemmän ajan kuin tämän viimeisen 6 viikkoa siihen, että se olis oikeasti kunnollinen, sillä nythän se jää sitten inasen lyhyeksi (muiden mielestä), mutta toisaalta taas, mieluummin lyhyt pallo kuin pitkä hapsotukka. Ja ainakin ollaan sit Een kanssa tukkaan panostettu, kun ei noilla fyysisillä ominaisuuksilla/käytöksellä sitä H:ta ainakaan ansaita ;) Kuten itsekin kirjoittelit tuolla omassa blogissas niin tuo kuvaaminen on kyllä semmosta touhua yksinään, mutta enköhän taas kolmen viikon päästä laita ennen jälkeen kuvaa siistimistrimmistä ja sitten tietty näyttelypäivänä täytyy ottaa Eestä kuva ja sitähän voi sitten verrata näihin talven pinkkilättätukkakuviin :)

    Jatketaan harjoituksia ja luetaan vertaistukea toistemme blogeista ;)

    VastaaPoista
  3. No meillä on juuri tuollainen pitkä hapsutukka, niin kuin sanoit :D Mutta me taas pähkäiltiin ettei Sofilta kannata alkaa enää tukkaa nyppimään, koska sillä kasvaa äly hitaasti pään hapsut, eikä haluta ottaa sit sitä riskiä että mulla on kalju westie sitten siellä näyttelyssä ;D Että näillä mennään, muuta ei enää voi!

    VastaaPoista
  4. Aika jännä, kun kuitenkin Sofilla on muuten niin paljon tukkaa! Elvillä nimenomaan pään tukka kasvaa (niin kuin rintakehänkin) ihan järjetöntä vauhtia ja siitä tulee hirveen äkkiä jakauksellinen kaulaton karvapehko, kun takapäästä se taas ei ole juur mitään russukkaa kummempaa nähnyt ;) Mutta näillä todella mennään, saas nähdä kuinka käy :)

    VastaaPoista