perjantai 26. elokuuta 2011

Tokokurssilla, osa 2

Tänään oltiin VAU:n tokokurssilla toista kertaa ja sain kysyä (todennäköisesti syösten samalla kouluttajan hulluuteen :D) kaikennäköistä ja olen taas mahdottoman paljon viisaampi!

Viime viikolla alettiin siis treenaamaan maahanmenoa Sagan kanssa ja jo tällä viikolla, siis viikon treenaamisen jälkeen, Saga osaa mennä maahan, vaikka olen selkä suorassa (toki käsiavulla kuitenkin)! Ja tänään treenattiin uutuutena liikkeestä maahanmenoa, hyvin toimii :) Suorilta jaloilta tuo läsähtää mahalleen makaamaan, kun siis painan itse käden maahan, kun käskytän. Nyt siis kotiläksynä treenataan tuota liikkeestä maahan ja paikkamakuuta.

Otettiin tänään myös luoksetuloa ja vaikka minulla ei pk-koiraa olekaan, olen kuitenkin vahvemmin kallellaan pk-luoksetuloon kuin suoraan sivulle luoksetuloon. Sivu-käsky kun ei todennäköisesti tule koskaan saamaan samanlaista intoa Sagaan kuin tänne-käsky ja kun suoritus arvostellaan tokokokeissakin sen perusteella, millaista koiran käyttäytyminen on (eli koiran pitää olla jotenkin palvelusintoa täynnä). Treenataan siis pelkkää luoksetuloa ja samalla treenataan ihan muutenkin vain sivulletuloa, nämä yhdistän vasta sitten, kun molemmat alkavat toimia edes jotenkin kunnolla.

Hyviä vinkkejä saatiin kaikkeen treenaamiseen. Seisomista treenataan siis vain väkisin nostamalla tuo seisomaan ja palkkaamaan liikkumattomuudesta, istumista vältetään paitsi perusasennossa. Paikkamakuuta aletaan treenaamaan keston kautta, ei etäisyyden ja yleisesti ottaen treenataan myös enemmän paikallaoloa. Seuraaminen meni viikon treenaamisen jälkeen jo paremmin, voin pitää kättä jo Sagan pään tason yläpuolella, ilman mitään hyppimistä tai muuta nykimistä, nätisti tuo tikkaa vieressä ja liikkeen pysähdyttyä istahtaa heti :)

Hauskinta oli, kun pyysin Sagan kotona tulemaan luokse (ihan muuten vain, en tokotreenatakseni), neiti tuli ja kävi vasemmalle puolelleni istumaan ja yritti hieman jopa kääntää takapuoltaan sivulleni. Alkaako tuo oikeasti tajuamaan jo tässä vaiheessa sivulletulon? Väitän, että tuosta tulee vielä maailman herttaisin tokokoira :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti