maanantai 21. tammikuuta 2013

Hyviä juttuja

Pyörähdettiin tänään eläinkaupassa tyttöjen kanssa täydentämässä Een ruokavarastoa eli kanakasvista ja kasvista tarttui matkaan. Molemmat saivat älyttömät westiekohtaukset, kun vastassa oli rapsuttelevaa henkilökuntaa ja melkein unohtui asia, miksi kauppaan oltiin edes tultu. Olin erityisen tyytyväinen siihen, että Venla kulkee 3,5-kuisena pentuna ympäri maita ja mantuja häntä pystyssä ja reippaana, mentiin sitten sisälle vieraaseen paikkaan tai minne tahansa muualle. Saivat autotekemiseksi yhden jättipossunkorvan, josta riitti mukavasti tekemistä molemmille vielä kotiin asti.

Iltalenkilläkin päivällä saavutettu hyvä mieli jatkui ja tehtiin mukavan reipas lenkki. Lenkin loppuvaiheessa tultiin risteykseen, jossa oli gordoninsetteri haistelemassa lumipenkkaa viitisen metrin päässä meistä. Elvi huomasi sen, kohotti päätään, nosti korviaan, mutta sen jälkeen katsahti minuun (josta kehu tietysti) ja jatkettiin tien yli palkkaamaan. Ei mitään pöhinää, rähinää, haukkua, ulvomista, varoitusta tai ääntä lähtenyt koko koirasta. Vaude. Tässä sen taas näkee, että kyllä ne opitut asiat vaan toimii ja tehoaa, kunhan niitä muistaa vahvistaa aika ajoin (viitaten siis sunnuntain ohitustreeneihin).

Nyt alkaneella viikolla on tarkoitus käydä vielä fyssarilla tarkastamassa tuota Een rangan vointia. Jos se edelleen on kunnossa/parempaan päin, ensi viikosta eteenpäin aletaan sitten kasvattamaan tuota agilitykuntoakin taas. Kentän ulkopuolella lisätään monipuolisempaa ja rankempaa liikuntaa Elville ja päästään jopa uimaan taas. Uinti kun on ollut pannassa sairasloman ajan, sillä vastoin kaikkia oletuksia, uinti ei ole paras liikuntamuoto jumiutuneelle kropalle. Elvi kun on siis ollut jumissa etuosastaan siksi, ettei takaosa ole ollut käytössä kivun vuoksi. Tällöin uidessaankin Elvi olisi vain käyttänyt etuosaansa ja näinollen jumiutunut entisestään. Helmikuussa pikku-Veekin pääsee mukaan uimalan ihmeelliseen maailmaan. Ainakinkotona suihku vetää pientä puoleensa niin paljon, etten usko ainakaan veden olevan se kauhun paikka tuossa hommassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti