maanantai 13. elokuuta 2012

Hyppytekniikkaa!

Päästiin vihdoin ja viimein hyppytekniikkakurssille. Kaksipäiväisen kurssin kouluttajana Valkeakoskella oli Ulla Kaukonen. Molemmat päivät alkoivat luennolla, jonka jälkeen jatkettiin kolmessa ryhmässä hyppytekniikkaharjoitteiden suorittamista.

Ensimmäisenä päivänä en oikein tuntunut saavan mitään irti koulutuksesta, harjoitteita käytiin hyvin vähän yhdessä läpi ja kaikkien omat harjoitteet pidettiin todella omina eli missään vaiheessa ei saatu katselijoina mitään tietoa, minkä ikäinen koira oli kyseessä, paljonko sen kanssa oli harrastettu, oliko jotain ongelmia jne. mikä olisi ollut ainakin omasta mielestäni mielenkiintoista tietää. Asiasisältö oli melko tuttua juttua.

Toisena päivänä koulutus oli paljon mukaansatempaavampaa ja saatiin paljon enemmän irti. Sunnuntaina saatiin myös Elville paljon harjoitteita niin syvien lihasten treenaamista varten kuin hyppytekniikankin treenaamiseen. Ihmeellisintä oli, että osaa se Elvikin siirtää painoa oikein taakse eli osaa se hypätä oikein! Minä kun luulin, ettei sitä saada millään siitä etupainoisuudesta pois. Toki rimankorkeus, jota Elviira hyppää hyvin, joudutaan työstämään ja paljon (tällä hetkellä noin 8cm) ja 35 senttisiä se ei välttämättä koskaan kykene hyppäämään hyvin, ollessaan pahasti etupainoinen, töppöjalkainen, matala koira.

Venytyskin on olematonta takapään käytön vuoksi ja sunnuntaina sivusta seurannut huomioi senkin, että Elvi käyttää enemmän toista takajalkaansa silloin kuin käyttää. Toki tähän saattoi vaikuttaa jo viikonlopun väsymyskin, mutta ainakin tiedän, mitä kannattaa tarkkailla.

Elviiran käytös noin niin kuin muuten viikonlopun aikana oli esimerkillistä. Ei mitään tuttua ja totuttua agilityhuutoa, kiljuntaa ja raivoamista. Istuttiin muun muassa kentän laidalla, kun muut hyppivät aitoja ja tekivät agia. Ihan hiljaa. Yksi terriäinen, joka palkattiin sunnuntaina lelulla, sai Elvinkin niskakarvat vähän pystyyn, mutta sekin meni äkkiä ohi ja keskityttiin taas vain olemiseen ja elämiseen. Toki heti, kun lähdettiin itse tekemään harjotteita, Elvi psyykkasi itsensä korkeampaan vireeseen, mutta nyt se vire pysyi sopivana eikä noussut sinne "puremiskorkeuksiin". Ottipahan Elvi ja intoutui yhdellä lenkillä leikkimään kurssi- ja matkaseurana olleen Koda-kelpien kanssa. Ihmeiden aika ei siis taidakaan olla ihan kokonaan ohi Elvin suhteen!

Jos molemmat päivät olisivat olleet sunnuntain kaltaisia, koko kurssi olisi ollut hyvä, mutta lauantain annin jäädessä heikoksi, kurssi saakin minulta arvosanaksi ok:n. Tiedetäänpä ainakin mitä tehdään talven aikana, kun saatiin tiukkaa treenikalenterin täytettä :)

Laittelen jossain vaiheessa, kun aloitetaan treenaaminen, hyppismatskua Elvistäkin tulemaan. Kurssivideoita kun ei saa julkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti