keskiviikko 14. joulukuuta 2011

ELVIN tokokurssi, osa 2

Älyttömän taitava super-Elviira oli tänään treenaamassa (agility)hallilla tokoa! Viime kerralla kesti kymmenen minuuttia ennen kuin aivot löytyivät edes osittain (sittenkin rähistiin kaikelle liikkeelle ja ihmeelle), nyt agilityhulluus kesti vain kävelymatkan hallin toiselle puolikkaalle ja alun ensimmäisten perusasentojen ajan. Eikä järjestyksenvalvojakaan tullut tänään mukaan kuin kerran ja silloinkin ihan oikeutetusti, leikkihän parin metrin päässä iso musta riehuva koira ;)

Tehtiin paikkamakuuta. Periaatteessa Ee pysyy ihan kivasti, mutta jos joku riehahtaa tai tekee jotain "uhkaavaa", Elvin olemus menee liian tarkkaavaiseksi ja vaarana on, että se nousee. Ja toinen vaaranpaikka on edelleen, kun minä lähestyn. Ensin sen takia, kun Elvi haluaa namin (ja tulee päin) ja liikkeen lopussa sen takia kun tulen vierelle seisomaan (ja väistää). Elvi kun on tottunut elämässään siihen, että se siirtyy käskemättä, kun tulen lähelle. Käskystä sitten sietää läheisyyden. Hieman ongelmallinen tilanne siis, mutta oli jo paljon parempi kun annoin odotus-käskyn vielä ennen kuin kävin vierelle. Kamalasti tarvitaan vielä häiriötreeniä (muiden sekä mun aiheuttamaa häiriötä), mutta edistyy, edistyy.

Sitten tehtiin ensimmäistä kertaa ikinä tokohyppyä. Ja luottaakin vielä piti siihen, ettei Elvi lähde lipettiin. No, mihin se nyt lähtiskään. Pariin kertaan tuijotti muita koiria, mutta ei lähtenyt. Namikipolla ja mene-käskyllä Ee meni vähän vaisusti hyppyä. Selkeästi täytyy siis treenata namikippoa ja sinne menemistä (että se on jeee, eikä varastamista!)

Seisominen on murheenkryyni, johon saatiin tänään Jonnalta hyviä vinkkejä. Harjoittelu jatkukoon....

Tehtiin loppuun vielä täyskäännöstä, joka (omasta mielestäni) toimii ihan kivasti. Nyt kun olen saanut Elviä ruoskittua tuon seuraamisen kanssa niin, että vaikka katsekontakti pysyy, kroppa ei käänny vinoon, kaikki seuraamisliikkeet tuntuvat helpommilta. Pieni pikainen paikkamakuukin vielä loppuun.

Kaikkinensa Elvi oli hurjan pätevä, ei paineistunut (muuta kuin siinä seisoskelutreenissä inasen) ja oli mukana RAUHALLISEN terävänä kaikessa mitä tehtiin. Onhan se pieni murunen :)

Kurssin päätyttyä Sagan kanssa tehtiin seuruuta, jossa tuppaa olemaan ongelmana se, että Saga ennakoi iiihania jääviä liikkeitä ja liikkuminen nykii. Jätetään siis jäävät toistaiseksi ja tehdään hurjan innokasta seuruuta vaan. Intoa kyllä riitti pikkuneidissä, ihan eri meininkiä kuin aikanaan Sagan tokokurssilla. Selkeästi tokoskotin mielestä toko on superkivaa.

Sitten päästiinkin kahden unimurmelin kanssa kotiin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti