lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mestari!

Tänään lähdettiin Karjaalle rallykisoihin, edelleen siihen voittajaluokkaan, jossa ollaan junnattu jo ikuisuus. Tänään tavoitteena ei suinkaan ollut edes tulos, vaan rento ja iloinen Elviira.

Aamulla tehtiin hyvällä namilla ihan helppoja seuruupätkiä, asennonvaihdoksia ja muita vastaavia harjoituksia kotioloissa ja Elvi oli niin aneeminen ja vaisu, siis ihan samanlainen kuin muutamissa viime kisoissa. Ajattelin, että ei kokeilla enempää, sillä huonojen toistojen tekeminen vain aiheuttaa enemmän hallaa kuin tekemättä jättäminen.

Ajeltiin ensin aamulenkille Luhtikylään, Orimattilaan, jossa likat pääsivät juoksemaan lumiseen metsään. Elvi oli jumisen oloinen ja liikkuikin huonosti. Venyteltiin kunnolla lenkin jälkeen ja jatkettiin sitten Karjaalle ja ilmoittautumisen jälkeen lähdettiin tarpomaan (tarkemmin ottaen Pinjaisten) katuja ihmetellen maalaismaisemia. Elvi oli tosi pirteän oloinen ja kun päästin sen pellolla vapaaksi, se lähti mielellään tarpomaan ja tallustamaan eteenpäin. Heitin koirat autoon ja menin itse rataantutustumiseen. Meitä ennen olikin vain kolme koira, joten melkolailla heti hain Elvin autosta.

Heti autosta ulos hypätessään Ee huusi ja komensi "mennään, mennään, tehdään, tehdään" ja veti kovaa vauhtia kohti hallia. Minä tietysti jo toiveikkaana otin pihassa parit liikkeet ja Elvin into oli kyllä entisen veroinen. Ei mitään epäröintiä, vaan Elvin tuttuun tapaan jopa röyhkeää ja yli-itsevarmaa, säpäkkää suorittamista. Ja sama meno jatkui hallissa!! Siinä vaiheessa tajusin, että apua, nythän tämä on innokas Elvi, ei lapanen, joten pikavauhtia tekemään liikkeitä ja kehumaan maltista. Treenattiin sellainen tehokas pariminuuttinen ennen omaa suoritusvuoroamme ja sitten lähdettiin töihin. Tavoitteena vain ja ainoastaan ylläpitää tuo rähinäasenne.

Rata alkoi suoralla. Lähdön jälkeen yksi koira oksensi ennen meitä radalle, joten hajujälki oli tietysti vahva. Elvi jäi siihen jumiin, mutta kutsuin mukaan ja Elvi lähti hyvällä kontaktilla matkaan (ei saatu miinusta haistelusta). Ensimmäinen liike olikin peruutus seuraten kolmen askeleen verran ja vaikka Elvi viiletti hieman pois asennosta intoperuutuksessa, se oli nimenomaan sitä, innokasta. Sitten olikin liikkeestä seiso ja kierrä koiran ympäri. Elvi jäi kuin jäikin seisomaan, lopussa käänsi hieman takapäätään ennakoidessaan minun ilmestymistä selkänsä takaa, mutta ei istahtanut, ei jumittanut, ei mitään. Puolenvaihto jalkojen välistä ja oikealla puolella matka jakui käännöksellä vasempaan.

Sitten päästiinkin seuraavaan tehotreenin aiheeseen eli oikealta puolelta eteen ja vasemman kautta kiertäen takaisin oikealle puolelle. Eteen Elvi osaa tulla jo superhyvin, mutta joudun viemään kädellä Elvin selän takaa. Kierrä käsky tarkoittaa selän takaa kiertämistä oikealta vasemmalle, joten tarvitaan joku toinen käsky vasemmalta oikealle siirtymisessä. No, selvitettiin tämä kuitenkin ja matka jatkui. Sitten tulikin puolenvaihto takaa ja istu, täyskäännös vasempaa istu. Saatiin tässä muistaakseni noottia asennosta (-1 piste), sillä Elvin kääntyminen on sitä peruutusta ja innoissaan tietysti pomppii peruuttaen vähän liian kauas minusta.

Houkutuksessa oli ihana lelu, jonka kimppuun Elvi lähti äänitehosteiden kera. Ei koskenut ja homma jatkui, mutta kontrollin puutteesta tuli sanomista. Houkutuksen jälkeen hyppy, jonka vieressä käytösruutukoirakko oli häiriönä ja Elvi jätti melkein hyppäämättä. Mutta paino sanalla melkein! 270 astetta oikeaan ja kaksi kertaa täyskäännös, ei ongelmia kummassakaan. Molemmat täyskäännös oikeaan aiheutti sellaista päävaivaa, että tahdon itse olla käännöksen kanssa ennen Elviä valmis. Treenattavien listalle siis.

Tämän jälkeen alkoikin loppusuora eli spiraali oikealle, tötsinä oli tällä kertaa kolme ihmistä. Elvi ei ottanut yhtään häiriötä ja täytyy myöntää, että spiraalissa oikealla puolella seuraaminen oli parasta ikinä. Puolen vaihto taas jalkojen välistä ja vielä loppuun istu, eteen, kierrä sivulle. Ja juuri ennen maalikylttiä Elvi otti pienen spurtin kohti lahjettani, äänitehosteiden kera, josta saatiin kontrollivirhenoottia (-1 piste). Tottakai Elvi tietää, että nyt tullaan maaliin, missä ihmeessä siis palkka! ;)


Käytösruutu oli edessä maaten ja sain kyllä aika jatkuvasti kehottaa Elviä pysymään maassa, kun nollakoirakko teki radalla töitä. Mutta pysyi ja oli vielä radankin jälkeen onnellinen ja pyöri sitten kehän ulkopuolella kanssakisaajien iloksi vähän onnenmöyryämistään. Olin niin tyytyväinen, sillä Elviira oli oikeasti pitkästä aikaa kisatilanteessa Elviira.

Tavoite siis saavutettiin ja tulos oli tottakai kuin kirsikkana kakun päällä! 91 pistettä, 1 sija (ainut tulos voi-luokassa) ja RTK3 eli menolippu mestariluokkaan! Taitaapa Elviira olla ensimmäinen westie Suomessa rallyn korkeimmassa luokassa. Superkoira, kertakaikkiaan :)



lauantai 1. maaliskuuta 2014

RotuRace 2014

Kesän aikatauluista RotuRacen päivämäärä on varmistunut eli 7.6.2014 lauantaina juoksevat mini- eli westiejoukkueet!

Toivottavasti saadaan mahdollisimman paljon porkkanahäntiä juoksemaan. Elvi ja Venla tietysti mukana :)

Kerätään westiejoukkueet kasaan Facebookissa:
RotuRace 2014 Westiejoukkueet


Elviira vauhdissa vieheen perässä

Talvilomatunnelmia

Talviloma alkaa olla takanapäin ja tänä viikonloppuna matkataan takaisin kotiin. Lomaillessa on patikoitu, ihan vähän treenattu ja lepäilty hyvässä suhteessa. Innolla palataan kyllä arkeen ja harrastusten pariin :)